Få et bedre indklima med facadeimprægnering

Imprægnering af facader

Problemer med Skimmelsvamp skyldes ofte at facaden optager for meget vand.

Der er flere gode grunde til at passe på facaden. Den er det første man ser, så en velholdt facade uden skader – mos og alger har stor betydning for husets værdi. Der er altså rigtig god økonomi i at passe på facaden. Udkradsning og omfugning er typisk 6 til 7 gange dyrere end en Isophob Facadeimprægnering der stor set havde forhindret alle skaderne.

Facadens betydning for et sundt indeklima er meget undervurderet. Det er måske ikke så mærkeligt da skimmelsvampen er indenfor, så det er der man starter med at lede efter en løsning. For høj luftfugtighed eller mangel på udluftning bliver ofte givet som årsagen til problemet. Oftest er den høje luftfugtighed blot en følgeskade lige som skimmelsvampen af det rigtige problem. At finde den rigtige årsag kræver omfattende viden om en facades funktion, en viden vi råder over. I særligt svære tilfælder træder Hydro Chemies eget laboratorium til, så vi får stillet den rigtige diagnose.

Har du lyst til, at vide mere eller få et besøg, så ring til os på 40 58 81 15. Telefonen er åben fra 7:00 til 20:00

Isohob faceimpregnering garanti

Indhent tilbud på FACADE-IMPRÆGNERING

Udfyld formularen herunder og vi vender tilbage med et tilbud så hurtigt som muligt.

Udfyld kvm facade eller længde og højde på din facade.

Tak for din henvendelse. Din besked er blevet sendt - vi svarer tilbage så hurtig som muligt.
Ups... der gik noget galt med afsendelse af formularen. Ring til os i stedet for.
Facadeimprægnering en varig løsning mod fugt og skimmel
Facadeimprægneret murværk
Murværket på billedet er blevet fuget om i en færdig blandet mørtel for at undgå farveforskel. Den lyse del af murværket er blevet imprægneret i modsætning til den mørke del. Farveforskellen er altså opstået fordi den imprægnerede del er helt tør, på trods af at det den mest regnpåvirket del af bygningen
Facadeimprægnering af vandskuret hus
Tilbygningen på det vandskurede hus er Imprægneret med Isophob F. Farveforskellen skyldes udelukkende at den imprægneret del ikke optager vand.
Pladen i midten af søjlen er et imprægneret stykke gasbeton. I det tomme rum neden under pladen bliver der pumpet luft ind. Man kan se hvordan den vandtætte plade stadig tillader luften at passere, og lave bobler i vandet.

Isophob Facade-imprægnering

Isophob Facadeimprægnering trænger dybt ind i materialets porer og etablerer en indvendig, vandafvisende kunststoffilm. På den måde bliver materialets overflade vandafvisende, uden at porerne tilstoppes. Porerne forbliver gennemtrængelige for luft og vanddamp fra indersiden, hvilket er af uvurderlig betydning for væggens funktion som ‘åndedræt’ for huset. Væggene kan stadig ånde og dermed lede fugt fra husets rum ud i det fri.

Efter Isophob Facadeimprægnering er udført tørrer muren ud, og et sundt indeklima flytter ind. Fugt giver ideelle livsbetingelser for skimmelsvamp og andre former for svampeangreb, men når fugten er væk, er der ikke eksistensgrundlag for svamp, skimmel og mug.

Isophob Facadeimprægnering har også en meget positiv effekt på husets isoleringsevne.

Ydermure opføres som oftest af teglsten, som er et porøset materiale. Under mikroskop ser man, at stenen har en svampet struktur. Stenen består af fast materiale i en celleopdelt struktur, og de mange millioner og atter af millioner af celler eller porer er hule, og indeholder luft.

Som bekendt er luft en dårlig varmeleder mens vand er en god varmeleder. Det vil sige at man kun har fuld glæde af murens optimale isolerende egenskaber når muren er tør. Et eksempel på denne egenskab alle kender er når man har en fugtig trøje på er det umuligt at holde varmen.

Alle porerne i trøjen er jo fyldt med vand i stedet for varm god isolerende luft.